Botox iğneleri, çoğu zaman kasların kasılmasına neden olan sinyalleri engeller. Botoks, alın ve göz çevresindeki kırışıklıklara neden olan yüz kaslarını geçici olarak gevşetmektir. Böylece cildimiz daha sıkı, genç ve dinamik görünür.
Botulinum toksini tip A, sinir hücrelerinde kimyasal bir dokunun (asetilkolin adı verilen bir nörotransmitter) salınımını durdurarak çalışır. Botoksun etkisi sadece tedavi edilen bölge ile sınırlıdır. Sinir lifleri genellikle birkaç ay sonra yenilendiğinden, botoksun sonuçları geçicidir. 4 ila 6 ay sonrasında cildiniz eski haline dönecektir.
Botoks yaptırmadan önce cildinize lokalize uyuşturma sağlayacak krem sürülür. Sonrasında botoks iğneleri uygulama yapılacak bölgeye enjekte edilir. Botoks kas içine enjekte edildiğinde, toksin, sinirler ve kas arasındaki sinyalleri bloke eder. Uygulanan kas, büzülme yeteneğini kaybeder, zayıflar veya geçici olarak felç olur. Aynı zamanda botoks, cilde enjekte edildiğinde, botulinum toksini tip A, ter bezlerinizi kontrol eden sinirlerin hareketini de etkiler. Bu nedenle aşırı terleme tedavisinde de botoks kullanılabilir.
Botulinum toksini tip A, cildinizde kırışıklıklara neden olan bazı yüz kaslarını zayıflatmak için kullanılır. Göz çevresi, alın kırışıkları, dudak kenarındaki gülme çizgileri botoks ile ortadan kaldırılabilir.Botoks yapıldıktan sonra kaslar gevşediğinde cilt yüzeyi düzleşir ve daha pürüzsüz görünür.
Mimiklerin sebep olduğu çizgiler ve kırışıklıklar botokstan yaklaşık 2 ila 7 gün sonra kaybolmaya başlar. Botoksun etkilerinin 7. günden itibaren gözle görebilirsiniz. Sonrasında bu etkiler cildinizde 6 aya kadar kalacaktır. Dilerseniz botoksu tekrar yaptırabilirsiniz.